Dzień zdrowej żywności
Dnia 8 października bieżącego roku w naszej szkole odbył się dzień zdrowego odżywiania. Został on przygotowany przez samorząd uczniowski z pomocą pani Agaty Stelmaszczuk. Uczniowie z samorządu uczniowskiego mieli za zadanie przynieść po kilka owoców. Dziewczynki z klasy III gimnazjum zajęły się przygotowaniem krótkiego wypracowania na temat zasad zdrowego odżywiania i wartości odżywczej witamin w naszej diecie.
O godzinie 10:00 pierwsza grupa została poproszona na krótką prezentację o zdrowym odżywianiu, podczas której każdy mógł się dowiedzieć jak powinien się odżywiać. Następnie odbył się mały poczęstunek promujący jedzenie warzyw i owoców. Każdy uczeń znalazł warzywo lub owoc, które mu smakowało. Wszystkie grupy były zadowolone z prezentacji.
Takie akcje jak ta są bardzo potrzebne. Dzięki temu uczniowie mogą dowiedzieć się wielu rzeczy, dzięki którym wzbogacą swoją dietę w wiele warzyw i owoców. Miłym akcentem był też mały poczęstunek, dzięki któremu każde dziecko było zadowolone.